PAL • MDF • Oglinda • Sticla Mata Colorata • Sticla Sablata

Informatii la telefon: 0728 664 935 | Constanța

Cateva sfaturi pentru alegerea mobilierului de gradina

iun. 032013
 

 

k2hipdzpti

 

 

Pentru fericitii care locuiesc la casa, gradina este un mic coltisor de natura in care se pot retrage cand vor o gura de aer proaspat. Desi asezatul pe paturica, pe iarba sau pe vreun bustean are farmecul sau, e totusi nevoie de cateva piese de mobilier, pentru relaxare sau un gratar reusit. Si daca nu te multumesti cu orice scaune de plastic de terasa de cartier, vei fi pus in fata alegerii intre stiluri, culori si materiale pentru mobilierul de gradina. Iata cateva principii dupa care e indicat sa te ghidezi:

Continuitate intre mobila din exterior si cea din interiorul casei. Daca in casa ai mobila in stil provincial frantuzesc, poate ca vei dori sa continui tema si in exterior. Daca totusi doresti putina diversitate, alege un alt element comun: culori, materiale, texturi.

 

Rezistenta si durabilitate. Alegeri populare pentru mobilierul de gradina, tocmai din aceste considerente, sunt lemnul de cedru si fierul forjat – materiale grele si solide. Daca doresti totusi un aspect mai diafan si mai usor, poti alege teak, un lemn tropical cu toate proprietatile lemnului de ses, rezistent la conditii mai dure. Luati in considerare si factori ca animale sau copii, cand va ganditi la durabilitatea pieselor de mobilier.

Materialele trebuie sa fie tratate impotriva insectelor si umezelii, insa atentie la nivelul de toxicitate al acestor substante, in special daca aveti copii sau animale. La finalul fiecarui anotimp, mobilierul de gradina trebuie curatat, tapiteriile spalate sau inlocuite, partile metalice tratate cu substante anti-rugina. Pe timp de iarna, depozitati mobilierul intr-un loc ferit si uscat, cum ar fi garaj sau pivnita.

 

Gaseste echilibrul dintre functional si creativ. Degeaba ai cele mai fascinante scaune art nouveau daca o ora de stat pe ele iti desfiinteaza coccisul, insa si un mobilier conventional si rezumat strict la functia sa practica e cam fara sare si piper. Nu toate piesele trebuie sa fie la fel de creative sau functionale, ideal este insa sa gasesti echilibrul. De exemplu, banci si masa de picnic conventionale pot fi combinate cu un balansoar cochet sau un fotoliu de rachita cu tapiterie deosebita.

Pret si garantie. Uneori un pret de cumparare mic nu este atat de avantajos cum pare, daca piesa nu este durabila sau necesita costuri ridicate de intretinere. Preferabil este un produs putin mai costisitor, care vine insa cu o garantie care sa te asigure ca daca mobila se strica o poti repara sau iti poti recupera banii. Intereseaza-te si de unde poti cumpara accesorii sau piese de schimb, in caz ca vei avea nevoie.

 

 

   
© 2021 Oprea Andrei - Toate Drepturile Rezervate
Politica de Confidentialitate
Contact Drafie's Design