PAL • MDF • Oglinda • Sticla Mata Colorata • Sticla Sablata

Informatii la telefon: 0728 664 935 | Constanța

Exemple de aranjare a mobilei in camera de zi

ian. 062021
 

 

Pozitia canapelei in sufragerie este, probabil, cel mai important – si cel mai dificil! lucru de stabilit cand aranjezi mobila. In primul rand, pentru ca sufrageria parca nu-i niciodata destul de mare sau de lata pentru nevoile tale si, in al doilea rand, pentru ca sofaua este cea mai voluminoasa piesa de mobilier din incapere. Cum s-o asezi ca sa nu te impiedici de ea, ca sa poti privi confortabil la televizor si ca sa mai ramana si loc pentru o zona de luat masa sau o zona de lucru? De asemenea, amplasarea ferestrelor si usii sau usilor – daca incaperea are deschidere catre balcon – iti limiteaza optiunile si pune sub semnul intrebarii cateva dintre optiunile de asezare a canapelei. 

Fara sa realizezi un plan de living, amenajarea camerei de zi are toate sansele sa se transforme intr-un chin. Nu te descuraja; exista mai multe variante de aranjare a mobilei, indiferent de particularitatile incaperii. Trebuie doar sa iei in considerare si alte configuratii, nu doar pe cea traditionala, cu canapeaua lipita de perete. 

Noi iti aratam sapte schite de amplasare a canapelei in sufragerie din care sa te inspiri cand amenajezi sau rearanjezi mobila. 

Canapeaua in fata ferestrei 

Daca ferestrele tale se deschid catre o priveliste placuta, atunci ai un motiv foarte bun sa pozitionezi canapeaua in fata lor. In schita de sufragerie de mai jos usa este amplasata la mijlocul unuia dintre peretii lungi, iar fereastra la mijlocul unuia dintre peretii mici, ceea ce ne-a permis sa aranjam echilibrat mobilierul, creand doua zone separate vizual cu ajutorul covoarelor. 

Am tras canapeaua cu trei locuri catre centrul incaperii si am asezat in spatele acesteia o consola utila din mai multe puncte de vedere. Poate fi folosita ca suprafata pentru asezat bauturile cand ai invitati, iar daca optezi pentru un model cu rafturi, vei putea depozita aici cartile care nu incap in corpurile de biblioteca amplasate de o parte si de alta a televizorului. Atentie, consola nu trebuie sa fie mai inalta sau mai lunga decat canapeaua. In fata consolei am pastrat un culoar de trecere – 70-90 cm sunt suficienti ca sa te deplasezi fara probleme prin spatele canapelei. 

Am asezat in fata canapelei o masuta de cafea si doua fotolii, de unde tu si oaspetii tai veti avea vizibilitate buna si la televizor. La fereastra am creat un colt de citit dintr-un fotoliu comod si o masuta rotunda, iar imediat in dreapta cum intri in living se afla o alta consola – in schita am amplasat una semicirculara, dar o poti inlocui si cu o comoda mica, daca ai nevoie de spatiu suplimentar de depozitare, sau poti amenaja aici un mic bar, perfect pentru serile in care iti vin prietenii in vizita.

 

   
© 2021 Oprea Andrei - Toate Drepturile Rezervate
Politica de Confidentialitate
Contact Drafie's Design