PAL • MDF • Oglinda • Sticla Mata Colorata • Sticla Sablata

Informatii la telefon: 0728 664 935 | Constanța

Idei pentru amenajari interioare in stil francez

ian. 222021
 

Orneaza peretii si tavanul cu stucaturi 

Caracteristice interioarelor frantuzesti nu sunt elementele de arhitectura simple, precum tavanul alb si peretii perfect netezi, ci plintele, braurile si cornisele decorative cu modele elaborate. Stucaturile nu se potrivesc cu spoturile incastrate in tavan, asa ca va trebui sa amplifici aerul nostalgic cu ajutorul unor corpuri de iluminat cu design dramatic, precum niste lustre cu mai multe brate si cu abajur din sticla alba, mata. 

Combina doua stiluri de mobilier

Francezii sunt maestri in a alatura, de exemplu, piese de mobilier intr-unul dintre stilurile Ludovic si piese de mobilier contemporan, cu linii curate si design geometric. Modul cel mai simplu de a face asta este sa evidentiezi o piesa clasica, veche si valoroasa, pe care ai achizitionat-o de la un magazin de antichitati, asezand in jurul ei cateva piese moderne. 

De exemplu, daca ai un scaun in stil Ludovic al XIV-lea din lemn sculptat, aurit si ornamentat cu insemnele regale, asaza langa acesta o masuta din fier aurit cu linii cat mai simple si fara ornamente. Combinatia contine un contrast interesant care atrage atentia si care este, in acelasi timp, placut privirii, datorita nuantei metalice de auriu prezente in ambele piese.

Incorporeaza texturi naturale in decor

Stilul francez este unul organic, care urmareste crearea unui spatiu potrivit traiului de zi cu zi. Aici nu-si au locul texturile pretentioase sau sintetice, care nu sunt placute la atingere sau care nu ofera confort. 

Tot ce este, insa, material natural, de la lemn si piatra la lana, bumbac si piele, este binevenit intr-un decor cu aer parizian: mobilier din lemn, fie ca e nou, cumparat de la targurile de antichitati sau recuperat din podul bunicilor, decoratiuni din ceramica sau cristal si tesaturi – multe la numar in stilul francez de amenajare -neaparat fabricate din fibre naturale.

Alege rame cu nuante metalice

Intr-un decor in stil francez toate oglinzile si tablourile au rame aurite, argintii sau de culoarea bronzului. Acestea sunt detaliile care fac diferenta si care dau ambiantei acea nota aristocratica usor de distins in majoritatea amenajarilor interioare frantuzesti. 

Alege nuante pastel

Un decor francez nu socheaza prin culori puternice, dar nici nu face uz exclusiv de bejuri, griuri si alte nuante neutre. In schimb, francezii aleg calea de mijloc, in care paleta cromatica este compusa in special din culori pastel, precum ivoriu, lila, verde ori albastru pal. Pe un astfel de fundal, culorile de accent precum galben solar sau corai se evidentiaza placut si dau nota specifica de romantism. 

Accesibile si usor de pus in practica, amenajarile interioare in stil francez au un sarm aparte si – foarte important – iti ofera libertatea de a insufla o doza mare de personalitate in ambianta. 

   
© 2021 Oprea Andrei - Toate Drepturile Rezervate
Politica de Confidentialitate
Contact Drafie's Design