PAL • MDF • Oglinda • Sticla Mata Colorata • Sticla Sablata

Informatii la telefon: 0728 664 935 | Constanța

Panouri Fotovoltaice

sept. 232014
 

 

 

 

                                            Energie    Solara 

 

energie solara energie ieftina

 

 

 

 

 

 

O celulă solară constă din două sau mai multe straturi de material semiconductor, cel mai întâlnit fiind siliciul. Aceste straturi au o grosime cuprinsă între 0,001 și 0,2 mm și sunt dopate cu anumite elemente chimice pentru a forma joncțiuni „p” și „n”. Această structură e similară cu a unei diode. Când stratul de siliciu este expus la lumină se va produce o „agitație” a electronilor din material și va fi generat un curent electric.

Celulele, numite și celule fotovoltaice, au de obicei o suprafață foarte mică și curentul generat de o singură celulă este mic dar combinații serie, paralel ale acestor celule pot produce curenți suficient de mari pentru a putea fi utilizați în practică. Pentru aceasta, celulele sunt încapsulate în panouri care le oferă rezistență mecanică și la intemperii.”-wikipedia

Principiul de functionare

Acțiunea fotonilor conduce la aparitia unor cupluri electron-gol în joncțiune, din care electronii vor fi accelerați spre interior, iar golurile spre suprafață. O parte din aceste cupluri electron-gol se vor recombina în joncțiune rezultând o disipare de căldură, restul curentului putând fi utilizat de un consumator, încărcat într-un acumulator sau prin intermediul unui invertor livrat direct în rețeaua publică. Tensiunea electromotare maximă la bornele unei celule solare de siliciu cristalin este de 0,5 V. Celulele solare se realizează în așa mod încât să absoarbă cât mai multă lumină și să apară cât mai multe sarcini in joncțiune, iar la suprafață se va aplica un strat antireflectorizant pentru a micșora gradul de reflexie a luminii solare.

Panouri on grid

Panourile solare fotovoltaice (PV) monocristaline.

Exista doar diferenta constructiva a celulelor , acestea fiind pe baza de siliciu monocristalin.

Sunt putin mai masive decat cele multicristaline de aceeasi putere, dar si mai fiabile in timp.

Panourile solare fotovoltaice (PV) multicristaline.

Tehnologia de ultima ora, durabilitatea si inalta calitate a materialelor folosite, constituie o preocupare permanenta a producatorului, fiind reflectate in garantia oferita si parametri tehnici ai produselor noastre, panouri importate de la cei mai renumiti producatori mondiali de celule si panouri solare.

Utilizare:

Sisteme fotovoltaice cu generare in retea (“feed-in”sau “on grid”), cum ar fi: parcuri fotovoltaice, sisteme colective sau individuale unde energia produsa este generata in reteaua de electricitate cu ajutorul unui invertor,  beneficiind de sistemul de certificate verzi.

Parametri:

Prin reteaua internationala de distribuitori si instalatori consacrati, REC a implementat proiecte in toate domeniile, de la instalatii individuale pana le ferme de panouri de ordinul MWh, pe aproape toate continentele. In Romania, REC este reprezentata prin Delphi Electric Romania, distribuitor national a catorva branduri europene in domeniul electric.

Seria PE (peak energy) de panouri solare fotovoltaive sunt alegerea perfecta ce imbina durabilitatea cu o putere nominala sporita. Suprafata celulelor din seria PE este tratata special pentru marirea eficientei energetice, oferind in acelasi timp un aspect estetic placut. REC combina standarde inalte de fabricatie si un design pentru a produce panouri solare performante si de inalta calitate, caracteristica specifica deja tarilor nordice.

Garantia acestor produse este de 10 ani, in plus, se ofera o garantie a puterii de lucru, pe o scara liniara de minim 75% in 25 de ani.

Atentie panourile on grid nu se preteaza pentru sistemele cu stocare off-grid (cu acumulare, cu baterii).

Panouri off grid- cu acumulare

Panourile solare fotovoltaice (PV) monocristaline.

Panourile solare fotovoltaice (PV) multicristaline sau polycrystalline.

 

   
© 2021 Oprea Andrei - Toate Drepturile Rezervate
Politica de Confidentialitate
Contact Drafie's Design