PAL • MDF • Oglinda • Sticla Mata Colorata • Sticla Sablata

Informatii la telefon: 0728 664 935 | Constanța

Paturi elegante si confortabile cu tablie capitonata

feb. 172016
 

mobila de bucatarie

De cele mai multe ori, patul reprezinta piesa de rezistenta a dormitorului sau punctul focal al amenajarii. Tocmai de aceea, producatorii de mobilier ne vin in intampinare cu modele tot mai atragatoare si interesante.

Iar daca patul este piesa de rezistenta a dormitorului, ei bine, tablia este punctul focal al patului. Designerii contemporani ne propun o mare varietate de optiuni si idei creative pentru aceasta piesa de mobilier in ceea ce priveste forma, stilul, materialele, culorile, astfel incat sa ofere un touch suplimentar la designul dormitorului. Exista paturi din lemn, metal, paturi capitonate, pentru a satisface toate gusturile.

Si nu este vorba doar despre valoarea lor decorativa, ci si despre functionalitatea lor. Unele paturi includ tablie cu rafturi pentru carti, obiecte decorative sau opere de arta, altele detin perne si ofera un loc confortabil pentru lectura sau vizionare la tv

Insa cele care ofera confort si senzatia de caldura intr-un dormitor sunt paturile cu tablii tapitate. Acestea vin intr-o varietate de modele aparent fara sfarsit. Unele modele imbina stilul retro cu estetica moderna, altele prezinta siluete elegante, iar altele ofera un echilibru ideal in décor.

Inainte de a alege un pat cu tablie capitonata, ar fi intelept sa iei in considerare cateva lucruri: forma (patrata, cu margini rotunjite etc.) si dimensiunea. Modelele supradimensionate sunt destul de populare. De obicei, acestea sunt late si mai inalte decat patul si salteaua. Unele pot acoperi jumatate sau chiar intregul perete din spatele patului, in timp ce altele se potrivesc cu latimea patului si sunt suficiente pentru a sustine pernele si pentru a adauga o nota de lux amenajarii.

Culoarea, modelul si modul de imprimare reprezinta alte aspecte ce trebuie luate in calcul deoarece acestea trebuie sa se potriveasca cu paleta de culori din dormitor si tema amenajarii.

Un alt criteriu important este materialul. De la materiale subtiri si pana la materiale de lux, microfibra, piele etc., alegerea iti apartine. Fiecare varianta are avantaje si dezavantajele sale. Pielea arata stilat, este eleganta, usor de curatat, dar unii o considera prea rece pentru un dormitor. Textilele moi asigura confort si adauga mai multa textura in decor. Din pacate, sunt mai greu de curatat si intretinut.

 

   
© 2021 Oprea Andrei - Toate Drepturile Rezervate
Politica de Confidentialitate
Contact Drafie's Design